CONTRA INDICATIES CACAO, ADEMWERK BRTT, TRB en KUNDALINI

We werken bij YAXY onder andere met plantmedicijn (Cacao), Energie (Kundalini) en Ademwerk. In principe kan iedereen hieraan meedoen er zijn echter een aantal uitzonderingen waarbij er gezondheidsriscios zijn, de zogenaamde contra indicaties. Dat komt omdat we transformerend werken en op diepere lagen in jouw systeem komen. Lagen waar emoties zijn opgeslagen en overtuigen en trauma's. 


Het is daarom voor jouw eigen veiligheid - en de onze - belangrijk dat je deze pagina goed doorleest


Heb je aanleg tot - of in het verleden - psychoses gehad, een bipolaire stoornis, schizofrenie of andere psychiatrische diagnoses, neem dan altijd contact met ons op. Ook als je nu hartproblemen/ziektes of hoge bloeddruk (medicatie) hebt of SSRI medicatie (anti depressiva) gebruikt - of als je hiermee te maken hebt gehad in jouw verleden - moet je contact met ons te nemen. 


LET OP! Een goede voorbereiding helpt bij een succesvolle workshop of ceremonie. Daarom is het belangrijk dat je op de deze dag geen koffie drinkt. Zorg ervoor dat je de avond ervoor geen alcohol hebt genomen en tenminste 10 dagen geen drugs hebt gebruikt (ook geen party drugs). En na afloop minimaal 3 dagen te wachten met het nemen van drugs. Alcohol kan wel wat eerder.


Als je vragen hebt, schroom niet om ons te contacten


Deze maatregelen zijn bedoeld om jou, andere deelnemers en ons te beschermen. Jouw eerlijke en open communicatie over je medische achtergrond stelt ons in staat om je de best mogelijke ervaring te bieden binnen veilige en verantwoorde grenzen.

Neem bij vragen of zorgen over je geschiktheid voor deelname aan onze sessies ALTIJD contact met ons op. Raadpleeg je medische specialist als je onder behandeling bent of je huisarts als je twijfelt. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van je rechten, plichten en verantwoordelijkheden en win advies in van een gekwalificeerde advocaat om ervoor te zorgen dat je volledig op de hoogte bent.


Dank je wel voor je medewerking en begrip

Wat is een contra indicatie?

Een contra-indicatie is een reden of omstandigheid waarbij een bepaalde behandeling of medicijn niet wordt aanbevolen, of alleen na overleg met een deskundige mag worden toegepast. 

Contra indicaties

Ademwerk & TRB

Met onze ademhalingsmethoden open je als het ware je ademhalingssysteem. Je krijgt meer zuurstof binnen dan normaal, wat van alles losmaakt in je hoofd en lijf. Hierdoor kun je spanning loslaten en vaak ook oud zeer, heftige emoties, beperkende overtuigingen en trauma's.
 
Ademhaling is zeer effectief maar soms net een stapje te ver, juist door alle lichamelijke sensaties die bij ademwerk komen kijken.

Natuurlijk willen we de sessie voor jou en iedereen om je heen veilig houden, check daarom deze conta indicaties zorgvuldig en neem contact met ons op als je twijfelt. 

LEES HIER VERDER....
contra indicaties ademwerk

Contra Indicaties

Plantmedicijn Cacao

Cacao ceremonies nodigen ons uit om te verbinden met de zachte, maar krachtige energie van cacaoplantmedicijn, bekend om het openen van het hart en het verdiepen van intuΓ―tieve inzichten. Deze heilige praktijk, geworteld in eeuwenoude tradities, biedt een unieke gelegenheid voor persoonlijke groei en spirituele ontwaking.

Cacao ceremonies zijn bijna voor iedereen veilig. uiteraard staat de veiligheid en welzijn staan centraal in onze ceremonies. Daarom is het belangrijk dat je eventuele gezondheidsproblemen met ons deelt.

Bekijk de contra-indicaties zorgvuldig en neem bij onzekerheid contact met ons op. Zo creΓ«ren we samen een ondersteunende ruimte voor iedereen om de helende kracht van Cacao te ervaren.

LEES HIER VERDER
contra indicatie cacao

Contra indicaties

Kundalini

Kundalini ontsluit een krachtig pad naar spiritueel bewustzijn, door de latente energie binnenin te activeren. Deze praktijk biedt diepe inzichten en transformatie, maar vereist aandacht voor specifieke gezondheidsvoorwaarden en persoonlijke situaties.


We streven naar een veilige omgeving voor elke deelnemer. Daarom is het belangrijk dat je openheid geeft over gezondheidskwesties zodat we de sessies voor iedereen gunstig en zo mogelijk risicovrij kunnen maken.

Raadpleeg de contra-indicaties zorgvuldig en neem bij twijfel contact met ons op. Samen zorgen we voor een veilige en verrijkende Kundalini-ervaring.

LEES HIER VERDER....
contra indicaties kundalini

Contra indicatie

BRTT

Body Remembers Trauma Therapy (BRTT) is een geavanceerde therapeutische aanpak die erkent hoe het lichaam trauma en stress vasthoudt en verwerkt.

BRTT biedt een pad naar herstel en heling door aandachtig contact te maken met ons lichaam en te luisteren naar de wijsheid die het bezit. Hoewel BRTT een krachtige tool is voor persoonlijke groei en genezing, is het van cruciaal belang om bewust te zijn van bepaalde gezondheidsvoorwaarden en situaties die extra zorg en aandacht vereisen.

Controleer daarom deze contra-indicaties zorgvuldig en neem contact met ons op als je twijfelt of vragen hebt over jouw geschiktheid voor BRTT-sessies.

LEES HIER VERDER...
contra indicaties BRTT

Contra indicaties Ademwerk / Breathwork / TRB

Ademwerk is in principe voor iedereen veilig

Ademhaling is zeer effectief. Maar soms nog net een stapje te ver. Er kunnen veel lichamelijke sensaties bij ademwerk komen kijken. 

Natuurlijk willen we de sessie voor jou en iedereen om je heen veilig houden, check daarom deze conta indicaties zorgvuldig en neem contact met ons op als je twijfelt. 

Contra-indicaties en aansprakelijkheid

Deze pagina bevat een lijst van medische aandoeningen en situaties waarbij deelname aan onze sessies mogelijk gevaarlijk kan zijn. Wij hechten enorm veel waarde aan de gezondheid en veiligheid van al onze deelnemers, en we willen ervoor zorgen dat elke sessie geschikt en voordelig is voor iedereen.

Indien u een van de vermelde medische aandoeningen heeft, verzoeken wij u vriendelijk om dit voorafgaand aan de sessie aan ons bekend te maken. Het is essentieel dat u eerlijk en volledig communiceert over uw medische achtergrond, zodat wij een passende beoordeling kunnen maken van uw geschiktheid voor deelname. Het verzwijgen van relevante medische informatie kan ernstige risico’s met zich meebrengen voor uw gezondheid tijdens de sessies.

Wij willen benadrukken dat indien u ervoor kiest om de vermelde lijst met medische aandoeningen te negeren, relevante informatie achterwege laat of ons personeel niet informeert, dit aanzienlijke risico’s met zich kan meebrengen voor uw welzijn. In dergelijke gevallen kunnen wij geen aansprakelijkheid aanvaarden voor enige schade, letsel of nadelige gevolgen die mogelijk voortvloeien uit uw deelname aan de sessies.

Deze maatregelen zijn bedoeld om u en andere deelnemers te beschermen. Uw eerlijke en open communicatie over uw medische achtergrond stelt ons in staat om u de best mogelijke ervaring te bieden binnen veilige en verantwoorde grenzen.

Neem bij vragen of zorgen over uw geschiktheid voor deelname aan onze sessies alstublieft contact met ons op. Raadpleeg voor juridisch advies een gekwalificeerde advocaat om ervoor te zorgen dat u volledig op de hoogte bent van uw rechten en verantwoordelijkheden.

Dank u voor uw medewerking en begrip.

Wanneer mag je NIET meedoen met een ademsessie?

 1. Zwangerschap
 2. Ziekenhuisopname voor een psychiatrische aandoening of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar
 3. Eerdere diagnose van bipolaire stoornis, schizofrenie of een andere psychiatrische aandoening
 4. Psychosomatische aandoeningen, komt dit voor in de familie, neem even contact met ons op
 5. PTSS of trauma
 6. Gebruik van drugs
 7. Gebruik van medicijnen die de hersenstructuur veranderen, zoals: anti-angst medicatie, antidepressiva, ADD- en OCD-medicijnen, enz
 8. Netvliesloslating
 9. Glaucoom
 10. Nieraandoeningen
 11. Hoge bloeddruk
 12. Chronische hyperventilatie
 13. Hart- en vaatziekten, waaronder angina, eerdere hartaanval of beroerte
 14. Diagnose van een aneurysma van welke aard dan ook
 15. Ongecontroleerde schildklieraandoeningen
 16. Diabetes (elk type)
 17. Ernstige astma; neem bij lichte tot matige astma even contact op (en neem je inhalator mee naar de sessie)
 18. Epilepsie of een Voorgeschiedenis van epileptische aanvallen
 19. Recente chirurgie, hechtingen of verwondingen


Twijfel je? Neem contact op met je eigen huisarts 


DISCLAMER

Contra indicaties Cacao Ceremonie

Cacao is een veilig plantmedicijn voor bijna iedereen

Cacao is over het algemeen een veilig plantmedicijn en de ceremonies die ermee gepaard gaan zijn vaak mild, zacht en liefdevol. Het is een goede keuze voor mensen die nog nooit een dergelijke ceremonie hebben bijgewoond. Ondanks de veiligheid is het belangrijk om altijd voorzorgsmaatregelen te nemen.

Contra-indicaties van cacao

Bij het gebruik van cacao zijn er enkele contra-indicaties om rekening mee te houden. De meeste contra-indicaties hebben te maken met de stoffen theobromine en cafeΓ―ne die in de cacao zijn te vinden. Cacao bevat ongeveer een tiende van de hoeveelheid cafeΓ―ne die in koffie zit en heeft een licht stimulerend effect. Theobromine werkt ook stimulerend, verhoogt de hartslag en verlaagt de bloeddruk.

LET OP! Cacao in te hoge hoeveelheden kan, zeker in combinatie met andere cafeΓ―ne houdende dranken zoals koffie, leiden tot constipatie, angst, zenuwachtigheid, hartkloppingen, maagirritatie en migraine.

Zwangerschap

Raadpleeg een arts als je Cacao gebruikt tijdens je zwangerschap. Hoewel gematigde hoeveelheden gunstig kunnen zijn, vooral tijdens de eerste zes maanden van de zwangerschap (Frost, 2020) zijn er mogelijk negatieve effecten op de foetus in de laatste drie maanden van de zwangerschap (Zielinsky, 2014)  

Psychoses

Als je erfelijk belast bent met psychoses, is het beter om een cacao-ceremonie over te slaan. Dit geldt ook als je zelf nooit last hebt gehad van psychoses, maar als je broer, zus of een van je ouders wel psychoses heeft ervaren. In deze gevallen wordt het deelname aan een cacao-ceremonie afgeraden.

Hart- en bloeddrukproblemen

Hartproblemen en bloeddrukproblemen kunnen ook een contra-indicatie zijn. De stimulerende werking van theobromine op de hartslag en de bloeddrukverlagende effecten kunnen van invloed zijn. Bij milde klachten kun je een lagere dosis proberen, maar bij ernstige klachten is het altijd verstandig om een arts te raadplegen. Gebruik je medicatie (bijvoorbeeld Verapamil of Mexiletine) dan kan cacao de werking van de medicatie beΓ―nvloeden.

Depressie

Voor mensen met depressieve gevoelens kan cacao veel positieve effecten hebben, omdat het invloed heeft op je serotoninegehalte. Dit kan resulteren in het ervaren van gelukkige gevoelens en het verminderen van depressieve symptomen. Let echter goed op als je antidepressiva gebruikt, want het gebruik van cacao wordt dan sterk afgeraden. Dit geldt ook als je Sint-Janskruid gebruikt.

Slaapproblemen

De kleine hoeveelheid cafeΓ―ne in cacao heeft waarschijnlijk weinig effect op je slaap, tenzij je zeer gevoelig bent. In dat geval kan een lagere dosis wenselijk zijn.

Medicijnen

Theoretisch zijn er mogelijke interacties tussen Cacao en de volgende medicatie:

- Orale anticonceptie

- Cimetidine (maagzuurremmer)

- Verapamil (hartritmestoornissen)

- Mexiletine (hartritmestoornissen)

- Disulfiram (bij alcoholisme)

- Chinolonen-antibiotica (zoals: enoxacine, ciprofloxazine, norfloxacine, idrocrilamide, methosaleen)

Gebruik je medicatie, geef dat altijd aan ons door en raadpleeg jouw arts voordat je aan de ceremonie meedoet.

Algemene veiligheidsmaatregelen

Naast de specifieke contra-indicaties is het belangrijk om enkele algemene veiligheidsmaatregelen in acht te nemen bij het deelnemen aan een cacao-ceremonie. Hier zijn enkele richtlijnen die je kunt volgen:

- Hydratatie: Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt tijdens de ceremonie om gehydrateerd te blijven.

- Zorg voor nazorg: Plan na de ceremonie tijd voor rust en zelfreflectie. Het kan nuttig zijn om te praten met de begeleider of andere deelnemers om je ervaringen te delen en eventuele vragen of zorgen te bespreken.

Onthoud dat iedereen anders reageert op cacao en dat het belangrijk is om naar je eigen lichaam te luisteren. Als je twijfels hebt over de geschiktheid van een cacao-ceremonie voor jouw specifieke situatie, raadpleeg dan altijd een medische professional of deskundige voordat je deelneemt. Veiligheid staat altijd voorop bij het verkennen van plantmedicijnen zoals cacao.


Twijfel je? Neem contact op met je eigen huisarts 

DISCLAMER

Contra indicaties Kundalini

Kundalini kan een geweldig krachtige energie vrijmaken

Kundalini Yoga en meditatie staan bekend om hun krachtige effecten op zowel lichaam als geest, waarbij ze de deelnemers helpen om een dieper niveau van spiritueel ontwaken en bewustzijn te bereiken. Echter, net zoals bij elke krachtige praktijk, is het van cruciaal belang om bewust te zijn van bepaalde gezondheidsvoorwaarden en situaties die extra aandacht vereisen voordat men deelneemt aan Kundalini-sessies. Deze contra-indicaties zijn niet bedoeld om angst in te boezemen, maar om ervoor te zorgen dat elke deelnemer een veilige en ondersteunende ervaring heeft.

Je kunt niet meedoen aan een Kundalini sessie wanneer er sprake is van:

 1. Epilepsie, Schizofrenie, en Psychose: De intensiteit van sommige oefeningen kan contra-indicatief zijn voor personen met deze diagnoses.
 2. Zwangerschap: Bepaalde oefeningen en ademhalingstechnieken worden niet aanbevolen tijdens de zwangerschap zonder deskundige begeleiding.

Specifieke Contra-indicaties voor Kundalini Praktijken:

Fysieke Conditie:

 • Trombose en Aneurysma: De intensieve oefeningen kunnen risico's vormen voor personen met deze aandoeningen.
 • Osteoporose: Sommige fysieke kriya's kunnen te intens zijn voor personen met zwakke of fragiele botten.
 • Chronische Pijn en Fibromyalgie: Kundalini praktijken kunnen symptomen verergeren bij sommige individuen.
 • Recente Operaties: Het is belangrijk volledig te herstellen voordat men begint met de soms fysiek veeleisende oefeningen van Kundalini Yoga.
 • Astma en AllergieΓ«n: Hoewel ademhalingsoefeningen voordelig kunnen zijn, is voorzichtigheid geboden en dienen individuen hun conditie te monitoren.
 • Hartziekten en Hartfalen: Deelnemers met deze aandoeningen dienen eerst medisch advies in te winnen.
 • Herseninfarct en Hersenbloeding: Kundalini praktijken kunnen potentieel risicovol zijn voor individuen met een geschiedenis van deze aandoeningen.
 • Longfalen: Ademhalingstechnieken vereisen mogelijk aanpassingen of medisch advies.

Mentale en Emotionele Gezondheid:

 • Angststoornissen en Dwangmatige Stoornissen: Hoewel Kundalini kan helpen bij het beheersen van stress en angst, is voorzichtigheid geboden bij ernstige gevallen.
 • Epilepsie, Schizofrenie, en Psychose: De intensiteit van sommige oefeningen kan contra-indicatief zijn voor personen met deze diagnoses.
 • Zwangerschap: Bepaalde oefeningen en ademhalingstechnieken worden niet aanbevolen tijdens de zwangerschap zonder deskundige begeleiding.
 • Bipolaire Stoornis: De energieke fluctuaties van Kundalini kunnen uitdagend zijn voor individuen met bipolaire stoornissen.

Het is essentieel dat alle potentiΓ«le deelnemers open en eerlijk zijn over hun gezondheidstoestand met onze begeleider of instructeur voorafgaand aan de deelname. Deze voorzorgsmaatregelen zorgen ervoor dat begeleiders passende aanpassingen kunnen maken en adviseren over de veiligste manier om deel te nemen.

Bij twijfel of zorgen over de geschiktheid voor deelname, raden wij aan om eerst een huisarts of medisch specialist te raadplegen en in overleg met de Kundalini-instructeur te bepalen wat het beste pad vooruit is.

Samenvattend, onze prioriteit is jouw veiligheid en welzijn. Door rekening te houden met deze contra-indicaties, streven we ernaar om elke deelnemer een ondersteunende en verrijkende ervaring te bieden binnen de grenzen van wat persoonlijk veilig en haalbaar is.


Twijfel je? Neem contact op met je eigen huisarts 

DISCLAMER

Contra indicaties BRTT


BRTT is een krachtige therapie geschikt voor bijna iedereen

BRTT biedt een transformerende combinatie van lichaamswerk en ademhalingstechnieken, ontworpen om effectief diepgewortelde emotionele en fysieke spanningen te verlichten. Ondanks de algemene veiligheid van deze methode, is het cruciaal om bewust te zijn van specifieke omstandigheden waarbij extra voorzichtigheid geboden is. We zijn toegewijd aan het waarborgen van een veilige ervaring voor jou en anderen; we adviseren je daarom om onderstaande contra-indicaties aandachtig door te nemen en bij twijfel contact met ons op te nemen.

Belang van Open Communicatie

Gezondheid en veiligheid zijn onze hoogste prioriteit. We vragen je vriendelijk om eventuele relevante medische aandoeningen met ons te delen vΓ³Γ³r deelname aan een sessie. Volledige transparantie over je gezondheidstoestand stelt ons in staat om een inschatting te maken van jouw geschiktheid en de veiligheid tijdens de BRTT-sessies te garanderen. Het achterhouden van informatie kan leiden tot risico's voor jouw welzijn, waarvoor wij geen aansprakelijkheid kunnen aanvaarden.

Deze voorzorgsmaatregelen dienen om jou en anderen te beschermen, en zorgen ervoor dat we een optimale ervaring kunnen bieden binnen een veilige en zorgzame omgeving.

Voor specifieke vragen of zorgen, of voor juridisch advies omtrent je rechten en verantwoordelijkheden, nodigen we je uit om contact met ons op te nemen of een gekwalificeerde professional te raadplegen.

Contra-indicaties: Wanneer BRTT wellicht niet geschikt is

 1. Zwangerschap.
 2. Psychiatrische ziekenhuisopname of emotionele crisis in de afgelopen 10 jaar.
 3. Diagnoses zoals bipolaire stoornis, schizofrenie of andere psychiatrische aandoeningen.
 4. Voorkomen van psychosomatische aandoeningen binnen de familie.
 5. PTSS of niet-verwerkt trauma.
 6. Drugsgebruik.
 7. Gebruik van medicatie die invloed heeft op de hersenstructuur, zoals anti-angst medicatie, antidepressiva, medicatie voor ADD en OCD.
 8. Netvliesloslating of glaucoom.
 9. Nierziekten.
 10. Hoge bloeddruk of chronische hyperventilatie.
 11. Hart- en vaatziekten, inclusief angina, eerdere hartaanvallen of beroerte.
 12. Aneurysma's van welke aard dan ook.
 13. Ongecontroleerde schildklieraandoeningen.
 14. Diabetes (alle types).
 15. Ernstige astma - lichte tot matige astma vereist vooroverleg.
 16. Epilepsie of voorgeschiedenis van epileptische aanvallen.
 17. Recente chirurgie, hechtingen, of verwondingen.

Indien je twijfelt over je geschiktheid voor BRTT, raadpleeg dan je huisarts voor persoonlijk advies. Jouw gezondheid en veiligheid zijn onze leidende principes, en we zijn hier om te ondersteunen en te begeleiden op jouw pad naar heling.


Twijfel je? Neem contact op met je eigen huisarts

DISCLAMER

DISCLAMER


Samenvatting en DISCLAMER

Dit is een samenvatting van de contra indicaties voor de verschillende behandelingen, methoden en therapieΓ«n die YAXY aanbiedt. Het overzicht geeft aan dat het heel belangrijk is dat je overlegd als je te maken hebt met medische en/of psychische aandoeningen. De behandelingen, methoden en therapieΓ«n werken op Fysiek, Emotioneel, Mentaal, Energetisch en Spiritueel niveau en zijn zeer krachtig. Onderschat dit niet. 

Ondanks het feit dat we hebben getracht zoveel mogelijk (veel voorkomende) aandoeningen op te sommen willen we geenzins garanderen of de indruk wekken dat we hierin volledig zijn. Blijf altijd zelf goed nadenken en overleg bij de minste twijfel altijd met ons EN je huisarts of behandelend specialist. 

Twijfel je? Neem contact op met je eigen huisarts 


CONTRA INDICATIES ADEMWERK, CACAO, KUNDALINI
Body Remembers Trauma Therapy (BRTT), Trauma Release Breathing (TRB)

legenda

 πŸŸ   Neem contact met ons op voor overleg βœ–️ Je kunt niet meedoen, dit kan gevaarlijk zijn voor jouw gezondheid  *Komt dit voor in jouw familie of gezin,?
Neem dan ook contact met ons op!

Aandoeningen/Conditie                      
 ADEMWERK TRBBRTTCACAO KUNDALINI 
Alcoholverslaving🟠🟠🟠🟠🟠
Aneurysma (van welke aard dan ook, ook bij diagnose)🟠🟠🟠🟠🟠
Angststoornissen en OCD🟠🟠🟠🟠🟠
Astma en Allergieën🟠🟠🟠🟠🟠
Autisme🟠🟠🟠🟠🟠
Bipolaire Stoornis (ook bij eerdere diagnose)🟠🟠🟠🟠🟠
Borderline🟠🟠🟠🟠🟠
Borstvoeding gevende vrouwenβœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈ
Chronische Pijn en Fibromyalgie🟠🟠🟠🟠🟠
Dementie🟠🟠🟠🟠🟠
Diabetes πŸŸ πŸŸ πŸŸ πŸŸ πŸŸ 
Drugsgebruik πŸŸ πŸŸ πŸŸ πŸŸ πŸŸ 
Dwangmatige stoornissen🟠🟠🟠🟠🟠
Epilepsieβœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈπŸŸ βœ–οΈ
Ernstige astma πŸŸ πŸŸ πŸŸ πŸŸ πŸŸ 
Glaucoomβœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈπŸŸ βœ–οΈ
Hart- en vaatziekten
(Hartfalen, pacemaker)
🟠🟠🟠🟠🟠
Herseninfarct en Hersenbloeding🟠🟠🟠🟠🟠
Hoge/lage bloeddruk🟠🟠🟠🟠🟠
Hyperventilatie🟠🟠🟠🟠🟠
Longfalen🟠🟠🟠🟠🟠
Medicijngebruik op hersenen (bijv: angst, antidepressiva, ADD en OCD)βœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈπŸŸ πŸŸ 
Netvliesloslatingβœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈπŸŸ βœ–οΈ
Nierziekten of aandoeningenβœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈπŸŸ πŸŸ 
Operatie
(recent of  herstellende van..)
🟠🟠🟠🟠🟠
Osteoporose🟠🟠🟠🟠🟠
Psychiatrische aandoeningen
 (ook bij eerdere diagnose)*
βœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈπŸŸ πŸŸ 
Psychische aandoeningen
(ook bij eerdere diagnose)*
βœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈπŸŸ πŸŸ 
Psychose*βœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈπŸŸ βœ–οΈ
Psychosomatische aandoeningen*🟠🟠🟠🟠🟠
PTSS of niet-verwerkt trauma πŸŸ πŸŸ πŸŸ πŸŸ πŸŸ 
Schildklieraandoeningen (of vermoeden van…)🟠🟠🟠🟠🟠
Schizofrenieβœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈπŸŸ βœ–οΈ
Trombose🟠🟠🟠🟠🟠
Ziekenhuisopname voor psychiatrische of emotionele crisis in afgelopen 10 jaarβœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈ
Zwangerschap βœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈβœ–οΈ
Zwangerschapswensenβœ”οΈβœ”οΈβœ”οΈβœ”οΈβœ”οΈ